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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  25/01/2019
Data da última atualização:  25/01/2019
Autoria:  SOLOMON, M. B.; KEMP, J. D.; MOODY, W. G.; ELY, D. G.; FOX, J. D.
Título:  Effect of breed and slaughter weight on physical, chemical, and organoleptic properties of lamb carcasses.
Ano de publicação:  1980
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 51, n. 5, p. 1102-1107, Nov. 1980.
DOI:  https://doi.org/10.2527/jas1980.5151102x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Physical, chemical and organoleptic properties of 33 lambs (wethers and ewes) representing two breed groups ? (1) ½ Suffolk, ¼ Finnish Landrace and ¼ Southdown (Su × F × So), and (2) ¾ Suffolk and ¼ Rambouillet (Su × R) ? and two slaughter weight groups ? 32 and 41 kg ? were compared. After slaughter, carcasses were chilled at 3 C for 48 hr, graded and evaluated. Carcass moisture, protein, ether extract and ash were analyzed on the right side minus small samples taken for histological studies. The rib and center leg roast from the left side were cooked and evaluated for palatability. Carcasses from Su × R lambs were heavier (P<.01) per day of age and contained a higher percentage leg (P<.01), moisture (P<.01) and protein (P<.05). Su × F × So lambs had higher (P<.01) dressing percentages and their carcasses were fatter (P<.01), as indicated by higher quality grades, width behind the shoulder and higher percentage ether extract. Also, their longissimus muscles were more tender (P<. 10) by shear test. As slaughter weight increased, there was a concurrent increase within each breed group in dressing percentage (P<.01), quality grade (P<.05) and yield grade (P<.01). Percentage kidney fat, ether extract and drip loss for rib roasts also increased (P<.01). Carcasses from the 32-kg group showed a higher (P<.01) percentage of leg moisture, protein and rib roast evaporative loss. This study reveals distinct differences in chemical, physical and organoleptic properties betwee... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Carcass composition; Lamb meat; Meat composition; Palatability; Sheep meat; Weight.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC38701 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  21/01/1998
Data da última atualização:  02/09/2015
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  FERRAO, R. G.; COSTA, A. de F. S.; SANTOS, J. A. C.; GAMA, E. E. G.; DESSAUNE FILHO, N.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPMS.
Título:  Avaliação e recomendação de híbridos de milho para o Estado do Espírito Santo, 1988/89.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Cariacica: EMCAPA, 1991.
Páginas:  7 p.
Série:  (EMCAPA. Comunicado técnico, 56).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliacao; Brasil; Cultivares; Espirito Santo; Maize.
Thesagro:  Milho; Zea Mays.
Thesaurus NAL:  Brazil; varieties.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78360/1/Avaliacao-recomendacao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS7396 - 1UPCFL - DD
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